nyheter1

Brunnar som skapar översvämning ska spolas

Vi har för någon vecka sedan åtgärdat den dagvattenbrunn på matargata 1 som varit defekt. Det krävdes spolning och rotfräsning, men nu ska den vara tipp-topp!

Nu har det dock kommit in uppgifter om att även en brunn på gångvägarna inte sväljer regn utan orsakar översvämning. Innan vi tar hit Cleanpipe för insatser vill vi säkerställa att vi fångar upp eventuella andra brunnar, för att slippa dubbla framkörningskostnader.

Har ni en brunn som tillhör föreningen, och som orsakar översvämning? Skriv då ett mail till styrelsen@norumsgarde.se innan fredag 19 december. Glöm inte att ange VAR brunnen är och skicka gärna med ett foto, så blir det enklare för oss att åtgärda felet.

nyheter1

Möss i garage och förråd?

Vi har uppgifter om att möss tagit sig in både här och där på sista tiden. De små rackarna behöver inte många millimeter för att komma in och börja tugga på textilier och annat. En garagelänga är drabbad, och där kommer föreningen placera ut musfällor för att se om vi kan bli av med dem på egen hand, utan att behöva kalla in skadedjursbekämpare (som är dyrt). Det gäller garagelängan som inkluderar garage nr 163 på PG10.

Värt att tänka på i era garage och även förråd kan vara att undvika att låta saker som mössen gillar ligga framme, som textilier, skumgummi och annat som de kan gnaga på och bygga bo i.

Skulle ni misstänka att det finns möss i ert garage får ni gärna själva försöka fånga dessa, och om det inte går (eller om ni inte har möjlighet) får ni kontakta oss i styrelsen.

nyheter1

Inbrott och råd från polis

Fruktansvärt tråkigt att behöva meddela att det åter har varit inbrott i området. Under gårdagen har flera fastigheter varit drabbade, en av dem ungefär kring 15-18-tiden.

Inbrotten polisanmäls naturligtvis och vi måste återigen uppmana er alla att aktivera de skyddsrutiner vi kan:
– Sätt på larmen
– Hjälp till att lysa upp området genom att använda er ytterbelysning.
– Lås era altandörrar, fönster och ytterdörrar noga.
– Håll utkik åt era grannar och försök se om ni kan upptäcka något misstänkt. I så fall är det inte fel att smälla av en bild med mobilen, fråga vad personen har för ärende i området eller helt enkelt ringa polisen och säga att man sett misstänkta personer.

Vi har också uppgifter om att minst tre familjer trakasserades av ett gäng ungdomar i torsdags kväll. Det ska ha rört sig om en grupp ungdomar i 12-15-årsåldern som sparkat på ytterdörrar och levt rövare. Oklart om detta har någon koppling till inbrotten. Har flera varit utsatta? Vet ni vad det kan vara för ungdomar? Ingen från Norumsgärde hoppas vi?

Detta känns förfärligt tråkigt!

 

Uppdatering av post: 

Vi har under dagen varit i kontakt med polisen angående inbrotten. De lovar att försöka öka sin närvaro, men det är inte bara vi som är drabbade och deras enheter är högt belastade, meddelar de.

Polisen anser inte att det är specifikt Tuve eller Norumsgärde som är drabbat. Man har sett en mindre ökning av inbrott kring Sankt Jörgen, Hisings Backa, Torslanda och Tuve.

Deras råd till oss boende är att OM vi haft inbrott, ska vi inte städa upp i rummen, eller “kontaminera” brottsplatsen innan de hunnit skicka tekniker. Ibland är det inte möjligt att lämna allt orört, av olika orsaker, men försök att inte städa bort bevis eller röra saker i onödan.

Vi vill ju gärna få fast dessa fula fiskar…