Fruktansvärt tråkigt att behöva meddela att det åter har varit inbrott i området. Under gårdagen har flera fastigheter varit drabbade, en av dem ungefär kring 15-18-tiden.

Inbrotten polisanmäls naturligtvis och vi måste återigen uppmana er alla att aktivera de skyddsrutiner vi kan:
– Sätt på larmen
– Hjälp till att lysa upp området genom att använda er ytterbelysning.
– Lås era altandörrar, fönster och ytterdörrar noga.
– Håll utkik åt era grannar och försök se om ni kan upptäcka något misstänkt. I så fall är det inte fel att smälla av en bild med mobilen, fråga vad personen har för ärende i området eller helt enkelt ringa polisen och säga att man sett misstänkta personer.

Vi har också uppgifter om att minst tre familjer trakasserades av ett gäng ungdomar i torsdags kväll. Det ska ha rört sig om en grupp ungdomar i 12-15-årsåldern som sparkat på ytterdörrar och levt rövare. Oklart om detta har någon koppling till inbrotten. Har flera varit utsatta? Vet ni vad det kan vara för ungdomar? Ingen från Norumsgärde hoppas vi?

Detta känns förfärligt tråkigt!

 

Uppdatering av post: 

Vi har under dagen varit i kontakt med polisen angående inbrotten. De lovar att försöka öka sin närvaro, men det är inte bara vi som är drabbade och deras enheter är högt belastade, meddelar de.

Polisen anser inte att det är specifikt Tuve eller Norumsgärde som är drabbat. Man har sett en mindre ökning av inbrott kring Sankt Jörgen, Hisings Backa, Torslanda och Tuve.

Deras råd till oss boende är att OM vi haft inbrott, ska vi inte städa upp i rummen, eller “kontaminera” brottsplatsen innan de hunnit skicka tekniker. Ibland är det inte möjligt att lämna allt orört, av olika orsaker, men försök att inte städa bort bevis eller röra saker i onödan.

Vi vill ju gärna få fast dessa fula fiskar…