nyheter1

Stort TACK till alla er som hjälpte till med att köra ut jorden i vårt område.

2014-11-08 13.32.06 2014-11-08 13.46.53

 

 

Stort tack till alla personer som ställde upp med att låna ut era släp  (Johan Silvmyr och Pasi Moilanen) ..synd att vi inte fick tag på fler för då hade det gått fortare än vad det nu gick……GRYMT stort tack även till alla som gick runt i hela området i över 6 timmar för att fördela ut 20-25 kubik jord….ingen nämnd ingen glömd. Finns ett par till eldsjälar som hjälpte till men som inte finns på bild tyvärr men ni vet vilka ni är. Stort tack till er också.

Det var en mycket hård lång och slitsam dag för att göra hela området fint men utan er hjälp så hade det inte gått alls och det är sådana uppoffringar som man nu gjort som leder till att vi kan bo så billigt som vi gör men även ha ett så fint område.  Det känns helt underbart att se lagandan i vårt område där man tillsammans gör en sådan uppoffring och det men glada miner och härlig stämning.   Mvh. Tony med resten av Styrelsen….

Ps….

Även om jag fick ratta min bil och hade förmånen att sätta mig ner då och då…så känner jag att skyfflandet tog ut sin rätt vid slutet av dagen,  gissar att ni som inte hade förmånen att sitta ner och hela tiden fick skyffla istället, har det ännu värre….  Jag hoppas att ni inte tagit allt för mycket stryk, men ni får istället vara stolta över vad ni gjort för allas räkning…och att ni säkert får den uppskattningen av alla andra. /Tony T.

nyheter1

NCC besiktning färdig…

Vi har nu haft en slutbesiktning av en firma som heter COWI där en en konsult hyrts in för att gå igenom området. Vi hade först en förbesiktning förra veckan och nu i Onsdags så hade vi slutbesiktning. Denna har nu godkänts och det återstår dock en del små justeringar som NCC skall utföra innan man betalar fullt pris.  Den största åtgärden kommer att ske på PG12 där man skall förmodligen sätta dit en ny brunn eller asfaltera om.  Alla de punkter som besiktningsmannen påpekat har NCC nu åtgärdat. Det handlar mest om betongkantstenar, refuger, betongkantstenar som legat långt ut på gångbanan, ramper till lekplatsen och vissa P-gårdar. Generellt tyckte besiktningsmannen att det var väldigt väl utförd entreprenad då man faktiskt byggt på ett gammalt underlag och där man har de förutsättningar med sättningar osv som man har. Man har lyckats i de allra flesta fallen få till rätt fall och brunnar som skall föra bort vattnet. Återstår en del brunnar som skall spolas för att de har satts igen.   Vi har även fått till oss matjord som skall användas på städdagen för att läggas ut bakom betongkantstenen på våra baksidor. Detta kommer att utföras av utvalda personer i området så att inte alla går och tar hej vilt.  Hoppas att ni  tycker att det blev fint. Annars brukar man ju bara höra dem som är kritiska och det har varit en hel del sådant nu under hela sommaren. Men vi hoppas givetvis att majoriteten är nöjda med att vi rustat upp området så som det har gjorts. Det är ett stort lyft anser vi.  mvh